top of page

3. Armenië: cultuur en godsdienst

14 okt. 2023

Datum:

Maaltijd en informatiemiddag en -avond


Armenië is voor ons een redelijk onbekend land. Ja, er heeft in 1915 een verschrikkelijke moordpartij plaats gevonden (‘de Armeense kwestie’). En verder kwam Charles Aznavour er vandaan. Dat is zo ongeveer wat velen van ons er van weten. Maar er is natuurlijk veel meer.

 

Onze gemeenteleden Armen Davtyan en Narine Shahbazyan willen samen met hun vrienden Artak Arshakyan en Narine Karapetyan een Armeense maaltijd bereiden en informatie over hun vaderland Armenië geven. Er wordt een inleidend beeld geven over Armenië, een klein bergachtig land, dat eeuwenlang en tot nu toe strijdt voor het eigen bestaan. Er word gesproken over de geschiedenis van Armenië en Armeense kwestie, over Armeense cultuur, religie, kunst en taal. Waarom associëren Armeniërs zich met christenen en kunnen ze geen ander geloof voor zichzelf accepteren? Waarom is de berg Ararat, hoewel op de grens van Turkije, een heilige berg voor Armeniërs en nog meer.

 

We beginnen met een informatief deel. Dan volgt de maaltijd. Ook tijdens het eten kunnen mensen nog vragen stellen aan de aanwezige Armenen.

Wij vragen voor de maaltijd een vergoeding van 4 euro, te voldoen op de dag zelf. In verband met inkoop en bereiding van de maaltijd, is opgave van deelneming verplicht, minimaal één week van te voren, dus uiterlijk voor 30 september.

            

 

Begeleiding:                Narine Shahbazyan

Datum:                        Zaterdag 14 oktober 2023

Plaats en tijd:               Bevrijdingskerk, 16.30 – 21.00 uur

Contact persoon:          Arend Jan van Bodegombottom of page