top of page
DSC_1212_edited.jpg

Kerk van Kringen

Een Kerk van Kringen biedt de mogelijkheid aan mensen om haar of zijn gave, talent of interesse in te zetten, niet alleen op zondag, maar ook door-de-week. Het is een flexibel en dynamisch model, en gaat uit van de inzet en energie die er onder gemeenteleden bestaat, zonder te letten op de geografische indeling van wijken en buurten.

 

Kringen kunnen op initiatief van leden opgezet worden, op basis van een veelheid aan thema’s (buurtkringen, leeftijdskringen, ‘traditionele’ bijbelkrijgen, activiteitenkringen etc.); kringen kunnen verdwijnen als het animo afneemt; en de bestaande kringen, commissies en werkgroepen kunnen ingepast worden in dit model. Het resultaat is een ‘tailormade’ pastoraat. 

Tevens is het belangrijk om het bestaande buurtwerk voor te blijven zetten; het zal een belangrijke vangnet functie blijven vervullen en het moet niet verdwijnen. De indeling van wijken zal losgelaten worden, maar de indeling van 10 buurten zal voorlopig blijven bestaan. Het huidige overleg van buurtwerkers wordt een Buurtwerkerskring, en deze kring kan rekenen op extra aandacht en financiële ondersteuning van dominees en kerkenraad.

Diaconale hulpkrachten Lukas

De Diaconale hulpkrachten Lukas bied concrete, praktische en tijdelijke hulp aan gemeenteleden die hiervoor geen beroep op familie, buren of (andere) vrienden kunnen doen.

Diaconale hulpkrachten Lukas

Ontmoet Elkaar Groep

Het doel van deze groepen is dat gemeenteleden van de Protestantse Gemeente te Wageningen elkaar in hun eigen woonomgeving leren kennen en ontmoeten. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 10 adressen en komt een keer of drie à vier per jaar bij elkaar.

Ontmoet Elkaar Groep

Rond de tafel; de veertigers en hun geloof

In deze groep, waar de gesprekken doorgaans uiterst levendig zijn, komt van alles en nog wat aan de orde. En op verschillende manieren.

Rond de tafel; de veertigers en hun geloof

Zoekend op weg

Deze kring bestaat al vele jaren, ooit opgericht voor en door de gemeenteleden, die in de wijken Tarthorst en Roghorst woonden. Nu komen nog maar enkele mensen uit deze wijken en is iedereen van harte welkom.

Zoekend op weg

WBC

De WBC bestaat uit een groep mannen van tussen de 30 en 50 jaar.

WBC

Lukas Leeskring

Deze kring is voor gemeenteleden die het leuk vinden om boeken te lezen die ‘schuren’, en vooral om die samen te bespreken.

Lukas Leeskring

Ontmoetingen rond de Bijbel

Wat betekent ons geloof bij het ouder worden? Waar vertrouwen we op? Waar maken we ons zorgen over?

Ontmoetingen rond de Bijbel

Bijbelkring Nudehof

De bijbelkring in de Nudehof is een gezamelijke activiteit vanuit de wijkgemeentes Johannes en Lukas.

Bijbelkring Nudehof

Belijdeniskring

In oktober start Erica met een nieuwe gespreksgroep. Een groep die onderling open en eerlijk in gesprek gaat over hoe je in deze tijd, in je leven van alledag, ruimte maakt voor God en hoe je je geloof 'handen en voeten' geeft. 

Belijdeniskring

Wandelgroep

Elke tweede dinsdag van de maand wandelen we met een groep vrouwen. We starten om 10.00 uur
en wandelen maximaal 1,5 uur. Na afloop drinken we koffie bij één van de deelnemers thuis.

Wandelgroep

Avondje Theologie

Onder leiding van ds. Johannes Diepersloot lezen we elk jaar – al meer dan 30 jaar - een theologisch boek op basis van het criterium dat het een boek is dat we niet in ons eentje zouden lezen.

Avondje Theologie

De Bijbel lezen van A tot Z

De héle bijbel lezen, wie doet mee? Dat is een flinke kluif.

De Bijbel lezen van A tot Z

Muziekgroep

De Muziekgroep Lukas draagt muzikaal bij aan de erediensten.

Muziekgroep

Koffiekring dinsdag

De koffiekring komt elke laatste dinsdag van de maand samen.

Koffiekring dinsdag

Bezoekkring

De deelnemers binnen deze kring bezoeken de nieuw ingekomen gemeenteleden, hebben een gesprek en delen daar en enveloppe met inhoud o.a. het blad Om de Kerk, en het Lukas Magazine.

Bezoekkring

Erfurtwerkgroep

De Erfurtwerkgroep heeft als doel het onderhouden van de contacten tussen de partnergemeenten Erfurt en Wageningen en het betrekken van gemeenteleden bij deze contacten.

Erfurtwerkgroep

Lukas Cantorij

De Lukas Cantorij draagt muzikaal bij aan de erediensten

Lukas Cantorij

Contactkring

Contactkring

Contactkring
bottom of page