top of page

Ontmoet onze predikanten

Ds. Nico Sjoer

Ds. Lukas

Voordat we in Wageningen kwamen voerde onze weg langs nogal wat plekken: Delft, Schiedam, Leiden, Houten, Utrecht, Steenbergen, Bergen op Zoom, Nederhorst den Berg, Apeldoorn... Elke plaatsnaam staat voor verhalen.

 

Delft is mijn moederstad, mijn vader werkte er aan de uni. Kerken waren er zat, maar niet voor ons: Knielen op een bed violen schetst de manier waarop ik grootgebracht ben heel precies. Uiteindelijk heeft het Utrechtse Citypastoraat ons geleerd wat sámen kerk-zijn betekent en hoe een mens daarvan opknapt.

 

Christelijk geloven ervaar ik niet als een probleem, maar als een manier van kijken die levenslustig en vroom is en vertrouwen in wetenschap heeft, als een dijk tegen het donker en een doorgangsroute naar het goede leven met God en mensen. Er is één zinnetje dat jullie in mijn preken regelmatig zullen horen als samenvatting van Pasen anno-vandaag: 'Er is een doorkomen aan!'

ds. Ina Veldhuizen

Ds. Lukas

Ina stelt zich binnenkort beter voor op deze pagina.

Haar telefoonnummer is 06 203 75 457

Email address inaveldhuizen@gmail.com

240310_ida_intrede.jpg
231117_Ds_WJ_Dekker.jpg

Ds. Willem Jan Dekker

Ds. Johannes

Als uit het niets was er in het voorjaar van 2023 het beroep van de wijkgemeente Johannes. Een kleiner geworden gemeente midden in Wageningen. Het beroep werd roeping. Mijn vrouw Dineke en ik hebben Gods eigen stem daarin vernomen. Inmiddels zijn we neergestreken in deze boeiende en bruisende universiteitsstad aan de Rijn. Ik ervaar het als een voorrecht om de gemeente van Christus te mogen dienen in deze niet heel kerkelijke omgeving.

 

Vóór Wageningen was ik predikant in Molenaarsgraaf, Reeuwijk, Delft en Amersfoort. Zo ging het van een dorp naar de stad. Juist daar, in de stad, ervaar ik hoe weinig vanzelfsprekend kerk en geloof geworden zijn. Ik voel me uitgedaagd het belang van het christelijke geloof opnieuw betekenis te geven. Want ik geloof dat de boodschap van Jezus Christus en het verhaal van de Bijbel nog steeds een sterk verhaal is. Een verhaal dat ook mensen van deze tijd iets te zeggen heeft. Een boodschap die steun en richting geeft in de vele vragen die leven. 

 

In het hart van onze stad komt de wijkgemeente Johannes samen in de Grote Kerk. Ik hoop, voor nu en de komende jaren, dat dit een plek mag zijn waar mensen, overal vandaan,  naartoe zullen komen. Waar mensen op adem kunnen komen. Waar mensen een thuis vinden bij God en bij elkaar. 

Dorothée Berensen

Studentenpastor

 

Vacature Ds voor Lukas
 

Op 10 April jl is er een kandidaat voorgedragen en is er unaniem ingestemd met deze voordracht.

bottom of page