top of page

Ontmoet onze predikanten

ds. Ina Veldhuizen

predikant wijkgemeente Lukas

Sinds 10 maart 2024 ben ik verbonden aan de wijkgemeente Lukas van de Protestantse Gemeente te Wageningen. En ik wil mezelf voorstellen aan de hand van overwegingen die voor mij belangrijk zijn:

 

Ontvangen van de Bron 

In de gemeente ontvangen we leven, liefde en vertrouwen uit de Bron van alles. Dat klinkt wat abstract en daarom ben ik blij met de verhalen van Jezus. Hij is Gods menselijke gezicht. In de gemeente zijn we aan elkaar gegeven. Samen mogen we leren liefhebben door met elkaar te leven en te werken. 

 

Genadige gemeenschap

Als gemeente hoop ik dat we een genadige gemeenschap zijn, want we vallen onszelf vaak tegen of de ander valt tegen. Maar van God ontvangen we genade en mogen we van daaruit leven, met vallen en opstaan. Altijd met hoop omdat Christus is opgestaan. Daarom kunnen we ontspannen leven en spelen voor Gods aangezicht. 

 

Opademen

Ik vind het belangrijk dat de gemeente een plek is om op adem te komen te midden van een jachtige en veeleisende maatschappij. De verleiding is groot om ons als gemeente ook heel druk te maken, maar ik hoop dat we af en toe met elkaar ook op de rem kunnen staan en we elkaar zonder agenda's kunnen ontmoeten. Gewoon omdat het goed is om elkaar te zien en samen te zijn. 

Ik hoop dat we in de gemeente niet de schone schijn op hoeven te houden, maar dat het een plek mag zijn waar we eerlijk en kwetsbaar kunnen zijn. 

 

Ik ga er van uit dat de Geest van God met een ieder van ons en met het geheel van de gemeente zijn/haar eigen weg gaat. En ik ben heel benieuwd waar die weg ons brengt. 

Haar telefoonnummer is 06 203 75 457

Email address inaveldhuizen@gmail.com

240515 Ds Ina.jpg
231117_Ds_WJ_Dekker.jpg

Ds. Willem Jan Dekker

predikant wijkgemeente Johannes

Als uit het niets was er in het voorjaar van 2023 het beroep van de wijkgemeente Johannes. Een kleiner geworden gemeente midden in Wageningen. Het beroep werd roeping. Mijn vrouw Dineke en ik hebben Gods eigen stem daarin vernomen. Inmiddels zijn we neergestreken in deze boeiende en bruisende universiteitsstad aan de Rijn. Ik ervaar het als een voorrecht om de gemeente van Christus te mogen dienen in deze niet heel kerkelijke omgeving.

 

Vóór Wageningen was ik predikant in Molenaarsgraaf, Reeuwijk, Delft en Amersfoort. Zo ging het van een dorp naar de stad. Juist daar, in de stad, ervaar ik hoe weinig vanzelfsprekend kerk en geloof geworden zijn. Ik voel me uitgedaagd het belang van het christelijke geloof opnieuw betekenis te geven. Want ik geloof dat de boodschap van Jezus Christus en het verhaal van de Bijbel nog steeds een sterk verhaal is. Een verhaal dat ook mensen van deze tijd iets te zeggen heeft. Een boodschap die steun en richting geeft in de vele vragen die leven. 

 

In het hart van onze stad komt de wijkgemeente Johannes samen in de Grote Kerk. Ik hoop, voor nu en de komende jaren, dat dit een plek mag zijn waar mensen, overal vandaan,  naartoe zullen komen. Waar mensen op adem kunnen komen. Waar mensen een thuis vinden bij God en bij elkaar. 

Dorothée Berensen

Studentenpastor

 

Vacature Ds voor Lukas
 

Op 10 April jl is er een kandidaat voorgedragen en is er unaniem ingestemd met deze voordracht.

bottom of page