top of page

Rond de kerkdiensten

429A7666.jpg

Wanneer zijn de diensten

U bent op iedere zondag om 10.00 uur van harte welkom in onze Bevrijdingskerk.

Verder zijn er jaarlijks tien vespers om 16.30 uur in de Grote Kerk.

Koffie na de dienst

Er is na afloop van elke dienst in de Bevrijdingskerk koffie. De coördinatie hiervan is in handen van Nicoline Beijderwellen Het koffieschenken gebeurt door een team vrijwilligers.

5 DSC_4063.jpg

Autodiensten Lukas

Als u niet in staat bent zelf naar de kerk te komen maar woont u de viering graag bij dan kunt u een beroep doen op de autodienst

Contactpersoon: Leny Beumer (0318-417104)

Bloemen voor een gemeentelid

Tijdens de diensten in de Bevrijdingskerk en de Grote Kerk (Vespers) staan er bloemen die na afloop van de dienst als groet van de gemeente naar een gemeentelid gaan.

De aanwezigheid van de bloemen in de Bevrijdingskerk wordt verzorgd door Teunis van den Brink.

Op hoogtijdagen en in de vespers in de Grote Kerk wordt vaak een voor de viering specifieke liturgische bloemschikking gemaakt door een groep creatieve gemeenteleden met gevoel en weet van liturgie en bloemen. Een toelichting op de gekozen bloemen en de schikking wordt gegeven en/of krijgt een plaats in de viering.

De bestemming van de bloemen wordt bepaald door de predikanten in overleg met Rieke Bosch. Gemeenteleden kunnen ook iemand voorstellen.
 

Zondags in de Bevrijdingskerk wordt door de diaken van dienst gevraagd wie de bloemen wil wegbrengen. Op het ledengedeelte van de website staat ook naar welk gemeentelid de bloemen of bloemschikking van de laatste 4 zondagen zijn gegaan.

 

Bij de aankondiging van een huwelijk wordt de zondag voorafgaande aan het huwelijk een rode roos aangeboden aan het bruidspaar vergezeld van een kaart.

Bij aankondiging van geboorte wordt een witte roos aangeboden aan de ouders vergezeld van een kaart.

Bloemstukken.jpg
bottom of page