top of page

2. SchuldHulpMaatje: wat is het, waarom doet de PGtW eraan mee en hoe werkt het?

5 okt. 2023

Datum:

 

SchuldHulpMaatje is een landelijke organisatie die zich richt op mensen met financiële problemen:

 

“Onze aanpak richt zich erop om mensen met financiële problemen in een zo vroeg mogelijk stadium te bereiken. Dat voorkomt dat schulden onnodig oplopen. SchuldHulpMaatje biedt hulp met getrainde vrijwilligers. Onze gecertificeerde Maatjes begeleiden en ondersteunen mensen met financiële problemen. We nemen ze niet de verantwoordelijkheid uit handen. Ons doel is: de hulpvrager helpen naar een gezonde financiële huishouding, zodat iemand het zelf kan. Onze vrijwilligers zien de mensen achter de cijfers, de schaamte achter de schulden. We doen dit vrijwilligerswerk, omdat we rotsvast geloven in de optelsom van samen sterk. Omdat we geloven dat het kan. Samen lukt het.”

 

Namens onze kerk is Carja Butijn betrokken bij afdeling Wageningen van deze organisatie. Zij schrijft daarover het volgende :

 

“Ook Wageningen heeft een actieve afdeling van SchuldHulpMaatje in de stad, al 8 jaar lang. Ruim twee jaar geleden nam ik de voorzittershamer van het bestuur over van Marion Boelhouwer. Wat is SchuldHulpMaatje precies en hoe heeft de PKN er mee te maken? Graag wil ik je vertellen hoe het werkt, wat een maatje doet en vooral voor wie.”

 

 

Begeleiding:                 Carja Butijn

Datum:                         Donderdag 5 oktober 2023

Plaats en tijd:               Bevrijdingskerk, 20.00 – 22.00 uur

Contact persoon:          Carja Butijnbottom of page