top of page

16. Earth Day 22 april 2024

22 apr. 2024

Datum:

Dag van de Aarde is één van de grootste milieu protestbewegingen ter wereld. Het begon in 1970 en vindt elk jaar plaats op 22 april. Ongeveer 1 miljard mensen uit meer dan 190 landen nemen deel aan demonstraties, projecten en initiatieven om de planeet te helpen beschermen. Sinds 2002 wordt de Dag van de Aarde in Nederland gevierd met activiteiten in het hele land. Het accent ligt daarbij zeker de laatste jaren op positivisme en dankbaarheid en minder op actievoeren.

 

De Dag van de Aarde is sinds 1970 vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Vrijwel alle tv-stations daar besteden er aandacht aan. Spectrum (studentenpastoraat) organiseert elk jaar een activiteit rondom Earth Day. Wij sluiten ons dit jaar bij hen aan.

 

Wat we gaan doen is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk nodigen we een spreker uit en organiseren we de avond zodanig dat er genoeg ruimte is voor discussie en ontmoeting tussen gemeenteleden van de PGtW en de buitenlandse studenten. De voertaal gedurende deze avond is Engels.

 

Begeleiding:                 Ds. Josine van der Horst

Datum:                        Maandag 22 april 2024

Plaats en tijd:               Bevrijdingskerk, 20.00-22.00 uur

Contact persoon:          Arend Jan van Bodegombottom of page